Uusi kirja ulkona!

Se on nyt tässä, tähänastisen kirjoittamiseni tärkein ja henkilökohtaisin tarinapaketti. 

Rikkonaisia sisältää tarinat Puolet musta ja Kadonneet. 

Puolet musta aloitin jo nuorena, silloin sen nimi oli Sairas mieli ja myöhemmin Käppyrä omenapuu. Se oli alunperin nuoren Merrun elämää noin parilta vuodelta. Nyt se on lyhyesti myös sitä, mutta samalla vuosikymmenten matka tähän päivään. Se on sekoitus kuvittelua, omia matkahaaveitani, nuorena läheltä näkemiäni kohtaloita, ja lopulta hyvinkin henkilökohtaisia kuukausia äitini vierellä. Puolet musta kuvaa nimenä niitä puolikkaita, joita perimme vanhemmiltamme, ja sitä osaa itsestämme, joka peittyy mustaan. 

Kadonneetkin on sekoitus tosielämää ja kuvittelua. Se on saanut pohjavireensä parin tuntemani lapsen kotioloista, kahden nuoren tekemistä peruuttamattomista ratkaisuista, ja yhden vieraan aikuisen tapaamisesta Joensuun kadulla. Kaikkeen liittyy mielenterveyden haavoittuvuus. Ennen kaikkea se on tarina etsimisestä ja yksinäisyydestä, voimien katoamisesta ja tuen tarpeesta. 

Ei mikään kevyt ja hupaileva paketti, mutta varmasti jokaiselle meistä jotenkin tuttua. Ja tiedoksi, lohduttoman synkkäkin näkymä saattaa lopulta kylpeä valossa.

Tilaa itsellesi Kirjokannen verkkokaupasta, tai tee hankintaehdotus kirjastoosi. (Sivuja yht. 187.) 

Kiitos kaikille matkan varrella auttaneille!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s