Ajatuksissani

Miten lie oikeasti, kuvittelenko tämänkin, kun niin paljon kuvittelen muutenkin…Pötköttelen hetken sängyllä, huomaan rakastavani näitä hetkiä joutilaana. Pieniä taukoja, kun en oikeastaan ajattele tai tee mitään. Ne pyyhkivät pesusienenä mustan taulun liidulla täytetyistä merkinnöistä. Jättävät puhtaan taustan, johon alkaa nousta taas uutta sisältöä.

Alan uskoa, että matka mieleen on oikea matka, joka kuluttaa voimia. Jaan pääni eri lohkoihin, joissa yhdessä olen läsnä perheelle, toimitan pyykkejä hyllyihin, pyyhin pöytää, laitan ruokaa, lisään puita uuniin, kuuntelen toisten asioita. Toinen on hoidettaville asioille, jotka liittyvät ulkomaailmaan. Maksan laskut, käyn kaupassa, vien lasta kuvataideterapiaan, lähettelen sähköposteja eria asioihin liittyen ja tapaan ihmisiä. Kolmas, iso aktiivinen lohko on tarinan hautomo. Silloinkin kun en kirjoita, se kypsyttelee uusia kuvioita, tapahtumia, luonteenpiirteitä, korjaa mutkia. Huomaan sen lonkeroiden läsnäolon päällekkäin muissakin  lohkoissa. Kyllä se varmaankin haukkaa energiasta osansa.

Minähän en kuule hyvin, ja olen lapsesta asti uponnut ajoittain omiin kuvitelmiin. Mieleni on voimakas, se on turvannut minua haastavissa paikoissa. Sisälläni asuu iso ja voimakas karhu, joka ainakin kuvittelee hoitavansa kaiken yksin. Se on varmasti läheisistä ärsyttävää. Mutta onneksi viihdyn usein sisäisen luolani ulkopuolellakin, heittäytyneenä valppaana toisten seuraan. Halin, kutittelen, kuuntelen, paijaan ja pussailen pentujani, mutta välillä suljen tyytyväisenä korvani yleiseltä pölinältä ja hälyltä, viipotan vaivihkaa metsän kätköihin. On se sitten oikea metsä, tai päästäni löytyvä.

Vahvan erillisyyteni vuoksi minun on helppo kuvitella toistenkin ajatuksia. Tiedän millainen labyrintti päästä löytyy. Olen miettinyt ihmisen mieltä varmaankin keskivertoa enemmän. Olen lukenut ja havainnoinut, kysellyt ja pannut muistiin. Pari viikkoa sitten annoin ihmismielessä askaroivan käsikseni terapeutin luettavaksi, eikä hänellä ollut koko juttuun kuin yhden termin korjaus. Olivat sepitelmäni kuulemma aivan elävästä elämästä. 

Nautin siitä kun ihmiset ovat kummallisia, keskenään erilaisia, yllättäviä, jotkut ihanan suoria ja tasaisia, toiset räiskähteleviä ja impulsiivisia. Mielen sairastaminen ja sen omat korjaavat voimat kiinnostavat. Kun omat tilanteeni toisten kanssa ovat ohi, minä pystyn kelaamaan niitä mielessäni moneen kertaan, eri kulmista tarkastellen. Hyvin usein juutun kyllä tutkailemaan omia sanomisiani. 

Joskus, muutamat harvinaiset ja ihanat kerrat, tutustun ihmiseen, jonka kaikki sanat ovat kuin aiemmasta elämästä, rinnakkaisesta todellisuudesta, omalta sydämeltä. Hämmästelemme yhdessä, kuinka paljon meillä on yhteistä, miten helppoa kaikki välillämme on. Sellainen kanssakäyminen on kuin lomaa, ajatustenvaihto silkkaa nautintoa. Puolet voi jättää sanomatta ääneen, toinen lukee ajatuksia. Tätä taitoa voi mielestäni jopa kehittää, liukumalla äärimmäiseltä tuntuvaan intuitioon. Se tuntuu kehossa värinöintinä, äänensä avanneena soittimena, yhteydestä syntyvänä musiikkina. Kuin mieli olisi fysiikkaa paljon vahvempi, ottaisi osan sen voimista käyttöönsä.(Kyllä te kanssani sen kokeneet, tai jonkun toisen myötä eläneet, tiedätte mistä puhun.)

Tälläkin hetkellä tunnustelen elämiseni ohessa uuden vieraan ihmisen ajatuksia ja tekemisiä. Löysin metsän keskellä pienessä mökissä ikänsä asuneen valokuvaajan, jonka tavassa katsoa maailmaa on hämmästyttävän paljon tuttua, mutta myös huikean tuntematonta. Hän johdattaa minut askeettisen erakkoelämänsä sisään. Millaista on olla sukupuoleton henkilö, joka silti rakastaa järkähtämättä yhtä ja samaa, jo lapsena tapaamaansa ihmistä? Jonain päivänä kerron hänen elämänsä mittaisen tarinan, sillä hän on olemassa vain ajatuksissani. Tosin hän voi myös elää jonkun metsän keskellä mökissään. Itse asiassa, totta puhuakseni, olen siitä melkein varma.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s