Banaani

Taakse on jo muodostunut jono, selän takana seisoskeleva mies potkiskelee lenkkarillaan melkein Miikan nilkkaa, ilmavirran tuntee ilman sukkaa. Vanha nainen röhii ja kahisuttelee muovipussejaan tuulipukuaan vasten, malttamattomana. Miika laittaa silti tölkit ja pullot oikeassa asennossa rauhallisesti automaattiin, muuten kone jumahtaa, eikä hän itse kerkeä kouluun. Viimeisen palautuksen jälkeen kuittiin kirjautuu summa neljälle eurolle. 

Irtomyyntiin on jo laitettu aamulla leivotut riisipiirakat, joista kahteen Miika tarttuu ottimilla. Pieni paperipussi imaisee heti rasvaa ja muuttuu hieman kiiltäväksi ja tummemmaksi. Maitotiskistä löytyy juotava jugurtti ja hedelmäkasoista yksi banaani. Miika saa kassalla vielä euron takaisin kuitista. 

Heti ovesta ulos päästyään Miika haukkaa päällekkäin asetetuista riisipiirakoista suun täyden ja hörppää jugurttia perään. On syötävä kaikki nopeasti lyhyellä matkalla kouluun. Banaanin hän kuitenkin jemmaa povariin. Koulun nurkilla paperipussi ja pieni pullo ovat jo tyhjiä ja lentävät roskiin. Ruokalassa olisi lasagnea, jota Miika tietää jo nyt santsaavansa.

Leri tulee vastaan pihalla, entistäkin nuhjuisempana. Näyttää siltä että silmäkulmassa on tuore haava. Miika sai sentään olla huoneessaan rauhassa, vaikka porukat mesoivat olohuoneessa Lerin porukoiden kanssa. Leri oli eri asemassa, laskuhumalassa kotiutuvalta ukolta tapasi saada pataansa. 

Aamulla Miika keräsi juomingin jäljet olohuoneesta pusseihin ja lampsi nälän ohjaamana kaupan automaatille. Lerin luota ei löytynyt edes pulloja. Povarin banaani vaihtaa vaivihkaa omistajaa käytävällä. Leriä nopeampaa syömäriä Miika ei ole koskaan tavannut. Nytkin se olisi ennen luokkaan astumista yhtä hedelmää vähemmän nälkäinen. Jaksaisi kaverikin odottaa lounasta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s