Talossa (ote tarinasta Siipiä)

B-rapussa tuoksuu paremmalta, koska siellä kokkaavat ja leipovat Airi ja Jaana. Rappu on siistimpikin. Airi koristelee alaulko-oven talvella havukranssilla, syksyllä tuo kanervaruukun, ja kesällä orvokkeja. Talviaikaan ikkunoissa palaa kynttilöitä ja joulun tähtiä. Vastapäisen koulun pihan suuri kuusi koristellaan valoköynnöksellä, ja se näkyy kaikkiin etupihan puoleisiin ikkunoihin. 

Meteli ei lakkaa koskaan, vaikka asunnoissa koitetaan olla hiljaa kello kymmenen jälkeen, ja ennen seitsemää aamulla. Putket paukkuvat, tuuletus humisee, ovet kolahtavat, repsottava pelti pitää ääntä katolla, joku itkee tai huutaa, palohälytin pärähtää, kun ruoka palaa.

Yöllä rusakot rohkenevat seinän vierustoille ja alimpien parvekkeiden alle. Talon vähävaraisin ja sosiaalisesti arin käy salaa saunalla suihkussa, vesilaskussa säästääkseen. Hän tarkastaa jos jonkun kylmäkellarin koppi on unohtunut lukitsematta, ja tuurilla vie mukanaan purkin syötävää. Pyykkinarulle kuivumaan jätetyt vaatteetkaan eivät ole turvassa.

Pesuhuoneen kraana valuttaa vettä hukkaan. Kuivaushuoneessa paksu matto roikkuu kolmen narun päällä, muttei kuivu kuin tipan kerrallaan. Siiri valvoo taas parvekkeella tupakka huulessa, eikä huomaa männyn rungon takaa itseään paljastavaa kurkistelijaa. Jos aamulla älyää katsoa, niin kengänjäljet sen hangessa narauttaa. Kaksipiippuista, kuin talon katto. Haluaa se kurkkia toisia salaa, mutta toivoisipa itsekin tulevansa vehkeineen nähdyksi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s